Vibe Group - Lapland Incentive

een Incentive trip naar Lapland: een avontuur om nooit te vergeten

Een weekend naar Lapland. Voor velen een onbereikbare droom die je alleen bij reisprogramma’s op TV ziet. Maar als je bij Vibe Group werkt, dan ligt die droom ineens binnen handbereik. Afgelopen week reisden een aantal geluksvogels af naar het land van meters sneeuw, huski’s en het noorderlicht. Het was een avontuur om nooit te vergeten en dat bovendien helemaal past bij het Vibe Group DNA. Hierbij een reisverslag om jaloers van te worden.


Het vertrek

Het programma voor het weekend werd pas een dag van te voren bekend. De Vibers die mee mochten op avontuur, wisten daardoor eigenlijk niet wat ze te wachten stond. Dat het extreem vet zou worden, was de enige zekerheid. Een unieke trip die de authenticiteit in ons DNA even lekker onderstreept. Op Schiphol zat de sfeer er al meteen in. Nadat er echt Vibe mutsen waren uitgedeeld, dook de groep het vliegtuig in. De reis naar het hoge Noorden was begonnen.


volle bak op de sneeuwscooters

Met een overstap op Helsinki kwam de groep uiteindelijk aan in Ivalo. Even bijkomen van de reis was er niet bij. De koffers werden in een taxi gegooid en de groep werd in speciale thermopakken gehesen. Tijd om de snelheid een beetje op te voeren. Er stonden sneeuwscooters klaar voor een tocht door de ijzingwekkende duisternis van Lapland. Een magische gebeurtenis, die op papier eigenlijk niet uit te leggen valt.

Sneeuwscooteren lijkt misschien heel makkelijk, maar toch zijn er een aantal Vibers een paar keer (letterlijk) uit de bocht gevlogen, waarna ze uitgegraven moesten worden. Toen de zoveelste Viber tot zijn navel in de sneeuw lag, was het tijd voor een korte pauze. In de totale duisternis werd een kampvuur aangestoken en bessensap gedronken. Daarna werd de sportstand op de scooters ineens ontdekt en gingen de snelheidsduivels echt los, met sneeuwhappen tot gevolg. Gelukkig kwam iedereen heelhuids aan op de volgende bestemming.


Ontspanning

Terwijl de adrenaline nog door de aderen stroomde, was het tijd voor een heerlijk diner om daarna de sauna en hottub uit te proberen. En ook de bar was geopend. Tot in de late uurtjes werden er verhalen vertelt voor de open haard. En uiteraard nam iedereen even de tijd om naar de prachtige sterrenhemel te kijken, hopend op dat ene groene licht. Helaas liet het Noorderlicht zich niet zien en was het tijd om naar bed te gaan. Dat was voor een aantal van de Vibers nog een behoorlijke opgave, omdat sommigen het ineens een prima idee vonden om even alleen het ijskoude bos in te lopen. Gelukkig waren een aantal van de andere Vibers nog scherp en werd uiteindelijk door iedereen het eigen bed gevonden.


Crosscountry skiën

Uiteraard begon de dag met een heerlijk en groot ontbijt. Daarna was het tijd voor echte Laplandse ochtend gymnastiek: een workshop crosscountry skiën. Met maar een paar uurtjes slaap werd er een vijf kilometer-lange tocht ingezet en dat ook nog eens allemaal bergop. De perfecte remedie tegen een kater zo bleek. Al zagen sommige Vibers er meer uit als vissen op het droge. Een skiër kreeg het zelf voor elkaar om z’n ski te breken. Uiteindelijk hebben tien mensen de barre tocht doorstaan. Die waren de gedrevenheid in ons DNA niet vergeten. De overige zes zijn later terug gevonden in het restaurant.


IJsvissen

Maar het ijskoude avontuur was nog niet voorbij. Want ook het ijsvissen stond nog op de planning. En dat was hard werken. Het ijs was namelijk een meter dik en het gat moest zelf geboord worden. Er werden precies 0 vissen gevangen, gelukkig was het diner vooraf al geregeld.
Na het diner zou het bruisende nachtleven van Saariselka ontdekt worden. Dat viel een beetje tegen. Uiteindelijk bleek de bowlingbaan voor het meeste entertainment te zorgen en daar zat de Vibe er goed in.

Husky safari

Het ontbijt stond ook op de laatste dag van dit mooie avontuur weer klaar. Voordat de terugreis werd ingezet, stond er nog een fantastische activiteit op de planning. De enige echte Vibe Husky Safari. De Husky’s hadden er zin in en de vibers, ondanks de vermoeidheid, ook. Nog een laatste keer werd de snelheid flink opgevoerd. Helaas was het daarna al tijd om naar het vliegveld te gaan.
Deze incentive was misschien wel de vetste ooit. Een once-in-a-lifetime experience samen met collega’s waar nog lang over nagepraat gaat worden.