foto blog staffing consultant

Heb jij alles in huis om een sterke IT staffing consultant te worden?

Bij Vibe Group gaan wij verder dan recruitment. Om de markt optimaal te bedienen met onze driedubbele niche focus, vragen wij meer van je dan alleen goed zijn in het vinden en plaatsen van kandidaten. Wij zijn een sparringpartner op niveau die zowel opdrachtgevers als kandidaten bijstaat binnen de verschillende facetten van staffing. Een succesvolle “Viber” is dan ook meer dan een snelle salesjongen; het is een echte IT Staffing Consultant. Of jij uit het juiste hout gesneden bent voor deze job? Lees er meer over in deze blog!

Stressbestendig

De IT-markt is altijd in beweging, het is daarom belangrijk dat jij onder druk kunt presteren. Door de snelheid van de markt en soms maar korte beschikbaarheid van (goede) kandidaten, moet jij in stressvolle situaties scherp blijven.

Leergierig

Meer weten van minder, daar staan wij voor. Dit gaat niet alleen over je kandidaten en opdrachtgevers, maar ook over je markt. Om een sparringpartner op niveau te zijn, moet je namelijk wel echt weten waar je over praat én altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Daarom blijf jij jezelf ontwikkelen binnen je eigen niche en op het gebied van staffing. Wij bieden je alle tools en trainingen aan om up-to-date te blijven, maar de drive om dit ook echt te doen moet vanuit jezelf komen.

IJzersterke communicatie skills

De meerwaarde van staffing op onze manier zit ‘m in de persoonlijke aandacht die wij kandidaten en opdrachtgevers geven. Tegenwoordig kunnen cv’s en geschikte kandidaten geselecteerd worden door AI-software. Wat deze software mist? De persoonlijke benadering. De gave om de juiste vragen te stellen zodat een match niet alleen op basis van skills, maar ook op cultuur gemaakt wordt. Daarnaast moet jij in staat zijn om de behoeften van klanten en kandidaten goed in kaart te brengen. Door jouw markt- en bedrijfskennis bied je meer dan alleen een recruitmentervaring, maar dit moet je natuurlijk wel goed kunnen overbrengen.

Jij kunt goed voor jezelf zorgen

Binnen Vibe vinden wij het belangrijk dat je jouw eigen grenzen goed kent. Wij zijn er om je te ondersteunen, maar uiteindelijk moet je zelf de juiste balans vinden tussen werk en privé. Je grenzen kunnen aangeven en echt kunnen ontspannen zijn dan ook belangrijke kenmerken van een succesvolle IT Staffing Consultant. Wij helpen je graag met een abonnement bij een van de mooiste sportscholen van de Zuidas, een smoothie bar, vitamines, gezellige borrels, etentjes en incentive trips. Maar deze dingen helpen alleen bij je performance als je jezelf ook echt de tijd gunt om te ontstressen en ontspannen.

Een ongekende drive om jouw eigen markt te runnen

Onze driedubbele nichefocus is het mooiste en direct ook het lastigste aan deze baan. Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen markt. Dit betekent dat jij een ongekende drive moet hebben om alles eruit te halen. Niemand gaat het voor je doen. Je collega’s zijn er om je te ondersteunen, maar zonder een intrinsieke drive is het runnen van je eigen markt binnen de IT-branche een moeilijke opgave. Deze drive en de gave om jezelf dag na dag te motiveren zijn daarmee de belangrijkste eigenschappen van een succesvolle IT Staffing Consultant.

Denk jij dat je alles in je hebt om IT Staffing Consultant te worden bij Vibe Group? Neem dan nu contact met ons op, we leren je graag kennen!