Floris Akkerhuis | Team Manager

Floris Akkerhuis | Team Manager

Ik wilde altijd al de recruitment in. De dynamiek trekt mij aan en ik werk graag met mensen. Daarnaast wil ik mezelf kunnen stretchen; ik wil mezelf continu verbeteren en beloond worden naar prestatie. Dan zoek je nog een leuk bureau. Ik ben in eerste instantie gaan werken voor een Engels recruitmentbureau, maar ik kwam er al snel achter dat dit minder goed bij mij paste. Ik vond de cultuur niet leuk en ik werd teveel aan mezelf over gelaten. Er was weinig training en begeleiding.

Omdat de recruitmentbranche me nog steeds trok, ben ik op zoek gegaan naar een andere uitdaging. Via een vriend, die al bij Visser & Van Baars werkte, ben ik toen in aanraking gekomen met Daniël Visser en Bernd van Baars.  Na twee gesprekken liep ik met een contract onder mijn arm de deur uit en ben ik de volgende dag begonnen!

Destijds was Visser & van Baars echt nog een start-up. We waren met zijn vijven. Bernd van Baars vertelde mij over het grote succes dat ze al hadden en dat vond ik zeer inspirerend. Het allermooiste vond ik nog dat Daniël Visser en Bernd van Baars zelf veelvuldig persoonlijk betrokken zijn en de visie hadden om dat de komende jaren ook te blijven. Dat betekende dus dat ik het vak zou leren van twee – zeer door de wol geverfde – toprecruiters. Inmiddels heb ik meer dan 140 collega’s, maar het mooie is dat de inspirerende cultuur nog steeds niet weg is.

Vanaf mijn eerste werkdag werd ik heel intensief getraind en dat ging in mijn geval vooral over de Business Intelligence markt. Zodat je echt diepgaand weet wat het vak van de mensen die je gaat bemiddelen inhoudt. Gek genoeg is dat vrij uniek in de recruitmentwereld. Consultants bij die andere organisaties doen vaak alle denkbare IT-functies. Dat is eigenlijk onvoorstelbaar, want je hebt dan minder inhoudelijke kennis van alle functies waarin je bemiddelt.

Wanneer ben je gestart bij Visser & van Baars

Ik ben gestart in augustus 2013. Na de trainingen heb ik eerst twee weken alleen maar kandidaten gebeld en daarna ben ik bedrijven gaan bellen om opdrachten binnen te halen. Ik probeer altijd om echt leuke, persoonlijke gesprekken te voeren met mensen zodat ze mij de business gunnen. Ik krijg een kick van het bellen van managers bij bedrijven.

Eind september deed ik mijn eerste plaatsing, binnen twee maanden dus.

Hoe zie jij het komende jaar voor jezelf

Omdat we zo snel groeien was ik al  relatief snel ‘lead consultant’. Sinds januari 2015 ben ik verantwoordelijk voor het aansturen van de interim consultants. Het target dat ik voor mezelf stelde was om van hen net zo succesvolle consultants te maken als dat Daniël en Bernd van mij hebben gemaakt. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot associate businnes manager.

Hoe zie jij jouw toekomstige collega’s?

Het allerbelangrijkste om hier succesvol te zijn is doorzettingsvermogen. Het enige dat je verder nodig hebt is de intelligentie om handig en slim met mensen te communiceren: je moet ‘streetwise’ zijn. Het doorzettingsvermogen is cruciaal, want in het begin gaan er nog wel eens dingen mis in de processen die je hebt lopen. Dit is normaal, maar daar moet je je hoofd niet door laten hangen. Als je zorgt dat je van iedere fout leert en het vertrouwen blijft houden dat je na enige tijd plaatsingen gaat doen, dan komen die plaatsingen ook en dan heb je een topbaan: het is zeer dynamisch, nooit saai en je wordt zeer goed beloond.


Eigenschappen


aandacht
83%
dromerig
52%
hulpvaardig
90%
verdraagzaam
50%
Vibe Level
100%