Daniël Visser

Daniel Visser | Managing Director/ Co-founder at Vibe Group

Na het afronden van mijn studies Economie en Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik een traineeship bij Coca Cola Enterprises gedaan. Ik merkte al gauw dat ik daar weinig directe impact kon hebben. Het is zo’n grote, logge organisatie dat het niet uitmaakte of ik nou twee weken ziek was, of dat ik twee weken heel erg mijn best deed: het resultaat bleef hetzelfde.

Input is output

Ik ben op zoek gegaan naar een branche waar door mijn geleverd werk wél van invloed was op de resultaten van het bedrijf. Toen kwam ik in aanraking met recruitment. Ik ben gaan werken voor een internationale – in Londen beursgenoteerde – recruitmentorganisatie. Ik kon meteen impact hebben: input is output. Hardwerken zie je terug in de resultaten. In mijn laatste functie was ik manager van een team van circa tien personen. Binnen de IT-recruitmentsector heb ik me vooral gericht op vaste aanstellingen binnen het werkveld Business Intelligence en Databases. Ik heb daar 3,5 jaar gewerkt, maar ik kon me uiteindelijk toch niet vinden in de visie van het bedrijf.

Een andere visie

Vervolgens heb ik samen met Bernd van Baars Vibe Group opgericht. De reden daarvoor is dat wij een andere visie hebben en van mening waren dat recruitment anders moest, dan hoe we het deden in het verleden. Wij hebben gekozen voor een nichegerichte aanpak met onze bedrijven. Onze brands Visser & Van Baars, Spilberg Development, Eswelt, Perca Search, Tergos en Altus Staffing opereren allemaal binnen een eigen IT-nichemarkt en vallen onder Vibe Group.

Groei en bloei

Ik zie het als mijn kerntaak om ervoor te zorgen dat er een platform is waarbinnen mensen die bij ons in dienst komen, kunnen excelleren. Dat platform is Vibe Group. Ik ben het meest trots op het opzetten van dit bedrijf en de groei die we doormaken. Mensen die hier met weinig ervaring binnenkomen, zie je veel beter worden. Daar haal ik voldoening uit. Dat je hen door ziet groeien, betekent ook dat het bedrijf groeit.


Eigenschappen


aandacht
83%
dromerig
52%
hulpvaardig
90%
verdraagzaam
94%
Vibe Level
100%