Bernd van Baars Managing Director/ Co-founder

Toen ik klaar was met mijn studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam ben ik heel even in de advocatuur gaan kijken. Dat had ik van huis uit meegekregen: het is een mooie, nette en intellectueel uitdagende branche. Toch merkte ik al snel dat dit het niet was voor mij. Ik ben vervolgens bij een handelsonderneming gaan werken. Daar voelde ik me meer op mijn gemak, maar het ging me iets te langzaam. Ik wilde sneller doorgroeien.

Snel, commercieel en sociaal

Ik kwam via de carrièrebeurs in de RAI bij een recruitmentorganisatie terecht. Ik wist er niets vanaf, maar het sprak me enorm aan: het was snel, commercieel en sociaal, want je moest met mensen werken. Die combinatie was precies wat ik zocht.

Ik ben mijn recruitmentloopbaan begonnen bij een internationale – in Londen beursgenoteerde – recruitmentorganisatie. Ik was daar manager van een team van circa tien personen. Binnen recruitment heb ik me vooral gericht op de IT- en financiële sector. Mijn focus lag op interim functies binnen het werkveld Business Intelligence en Databases.

Cultuurclash

Al snel kwam ik erachter dat ik de cultuurclash onderschat had. Het Engelse recruitmentmodel strookte niet met mijn achtergrond. Het was harde sales en ik vond kwaliteit juist belangrijker. Ik belde minder, maar maakte wel goede matches. Dat vonden ze daar oké, maar ook een beetje raar. Ik combineerde mijn juridische achtergrond met sales: altijd inhoudelijk, netjes en op lange termijn gericht. Dat is waarin ik geloof en dat is ook wat ons DNA geworden is. We zijn constant op zoek naar de langetermijnwinst voor klant en kandidaat.

Inhoudelijke sparringpartner

Toen ik in de recruitmentwereld startte, merkte ik dat de inhoud ontbrak. Dat ben ik gaan aanvullen. Ik een cursus PL/SQL te gaan volgen. Dat is een ontwikkeltaal voor databases. Ik begreep daarna beter wat de IT’er die ik moest gaan bemiddelen bezighield, maar voornamelijk: ik begon technisch mee te kunnen praten waardoor zij mij serieus namen. Dat is het startpunt geweest van de strategie van Vibe Group. Doordat wij inhoudelijk sparringpartner kunnen zijn, zijn wij in staat om betere kritische vragen te stellen. Je weet waarover je praat, je weet wie je bemiddelt en je maakt zo betere matches. Je kunt klanten en kandidaten écht helpen en adviseren op niveau.


Eigenschappen


Focus
70%
geduldig
40%
resultaatgericht
90%
Focus op kwaliteit
80%
Vibe Level
100%