Recruiter in Amsterdam

7 Redenen waarom recruiter in Amsterdam worden een goed idee is

Wil jij alles uit je carrière halen wat erin zit? Dan is recruiter in Amsterdam worden misschien wel wat voor jou. Veel mensen zien recruitment als niets meer dan veredelde banenhandel of “iets met HR”. Gelukkig weten wij bij Vibe Group wel beter… De skills die jij hier leert geven je een vliegende start!

Recruiter in Amsterdam – De Zuidas

De meeste recruiters in Amsterdam verzamelen zich in en om de Zuidas, dat is voor sommige mensen nogal imponerend. But if you can make it here… you can make it anywhere! Uit eigen ervaring kunnen wij zeggen dat het uitdagend maar, met de juiste motivatie, goed te doen is hier op de Zuidas. Werken in een snelle en competitieve omgeving is een boost voor je carrière. Niet alleen omdat je hier dingen leert die je nergens anders kunt leren, maar ook omdat de meeste werkgevers “De Zuidas” wel lekker op je cv vinden staan.  Je zult zien dat je het met het juiste arbeidsethos (en supergezellige vrijdagmiddagborrels) prima naar je zin gaat hebben in deze omgeving. Wie weet ga je nooit meer weg…

Waarom recruitment sowieso een goed idee is

Nu is het natuurlijk niet alleen in Amsterdam een goed idee, recruitment leert je sowieso skills waar je de rest van je carrière wat aan hebt.


Je leert echt hard werken

De eerste maand als recruiter is een vermoeiende, je moet ontzettend veel informatie onthouden en dit gelijk toepassen. Je wordt bijna direct in het diepe gegooid om het maar “gewoon te leren”. Je krijgt natuurlijk wel de nodige coaching en begeleiding, maar voor velen is recruitment hun eerste aanraking met hard werken en eigen initiatief tonen. Je werkt met veel verschillende partijen en vaak ook een flinke tijdsdruk, rustig aandoen of de kantjes er vanaf lopen is er dus niet bij.

Goed luisteren wordt jouw tweede natuur

Of je nu kandidaten of de opdrachtgever spreekt, goed luisteren en (misschien nog wel belangrijker) tussen de regels door luisteren wordt je tweede natuur. Iemand matchen op skills kan iedereen, maar door goed te luisteren en te observeren match je iemand ook op cultuur; en dat is nog veel belangrijker.


Snel schakelen en presteren onder druk

“Snel schakelen en presteren onder druk” zijn ontzettend populaire termen in vacatures, wanneer je recruiter bent geweest kun jij aantonen dat je dit ook echt kan. Je werkt met verschillende opdrachtgevers, kandidaten en harde deadlines. If you snooze, you lose…

Je leert het belang van netwerken (en hoe je dit goed doet!)

Als recruiter is een goed netwerk goud waard, het is dus belangrijk om een netwerk op te bouwen en te onderhouden. Veel mensen vinden netwerken lastig of misschien wel een beetje eng en ontlopen daarom standaard de netwerkborrel. Als recruiter in Amsterdam kun je niet anders dan deze borrels afgaan en jezelf voorstellen aan iedereen die het maar horen wil. Als je dat niet doet, doet een ander het wel. En die ontmoet dan natuurlijk net de perfecte kandidaat voor een rol die jij ook open hebt staan… Niet iedereen vindt het leuk, dat netwerken. Maar het is een skill waar jij je leven lang plezier van gaat hebben.

Wat je erin stopt, krijg je ook terug

Het leuke van recruiter zijn, is dat al dat harde werken ook echt wordt beloond. Wat je erin stopt krijg je terug in de vorm van een bonus of een volgende stap in je carrière. Hierdoor leer je als geen ander jezelf te motiveren en te pushen als je eigenlijk niet zo’n zin hebt.

Mensenkennis waar je een leven lang van kan profiteren

Een van de belangrijkste onderdelen van je werk als recruiter is het herkennen van verschillende type mensen. Een doorgewinterde recruiter weet al snel wat voor vlees hij of zij in de kuip heeft. Dat is niet alleen handig voor je werk nu, maar kan je ook verderop in je carrière helpen. Mensenkennis is goud waard en mensenkennis is de belangrijkste skill die jij leert als recruiter, tel uit je winst!

Solliciteren is voor jou geen probleem

We hopen het niet, maar mocht je toch ooit verder gaan kijken dan weet je precies hoe de sollicitatie-vork in de steel zit. Jij weet precies wat je moet vragen om te weten wat de functie nu écht inhoudt en ook doorzie jij binnen no-time wat de daadwerkelijke bedrijfscultuur is – en nee, dat is niet altijd wat ze op hun website laten zien.

Wanneer je bij Vibe Group komt werken is er ook nog een nummer 8; je hebt de gezelligste collega’s van Amsterdam! Wil jij jouw carrière ook een vliegende start (of tussentijdse boost) geven? Check dan snel onze vacatures: